Prajitura cu mult unt si capucino

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 10350 vizualizari

 

foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete unt (250 g fiecare)
  • 200 g nuca prajita si taiata
  • 6 oua
  • 250 g zahar (blat)
  • 150 g zahar pudra(crema)
  • 8 linguri de apa
  • 200 faina
  • 3 vanilii
  • 6 linguri de capucinno sau cine vrea se poate inlocui cu ness·(3 linguri crema,3 linguri in blat)
  • pt decor :
  • cioacolata rasa,
  • bombonele,
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mult unt si capucino:

Se topeste 1 pachet de unt in tava in care se va face prajitura,dupa ce s-a topit se pun  200 g nuca prajita si taiata bucatele mici

Se lasa deoparte si se face blatul:

6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar .Apa 8 linguri de amesteca cu 3 linguri de  capucino  si se amesteca cu albusuriele batute cu faina 200 g si cu 4 galbenusuri(2 galbenusuri raman pt crema)

Acesta compozitie de blat se toarna peste untul topit in tava cu nuca prajita.S e baga la cuptor.Untul topit care a fost in tava cu nucile  se va trage in blat

Dupa ce s-a copt se lasa putin sa se racesca dupa care se rastorna si se pune crema

Crema:

Se amesteca 250 g unt cu 150 g zahar praf si cele 2 galbenusuri ramase dupa care se pune vanilia si 3 linguri de capucino.

Acesta crema se pune peste blatul racit ,iar peste crema se bun bombonele sau ciocolata rasa sau chiar nuca de cocos.Retate este pentru o tava mai mica aproximativ 20/30 nu am masurat tava mea dar oricum sa nu fie tava mare

Te lingi pe degete

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mult unt si capucino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diana_k 1

04.03.2010, 14:35

arata tare bine prajitura si interesanta faza cu untul topit in tava...

danis 1

06.04.2010, 21:37

mama mama,asta da cred ca e

mariac 1

06.04.2010, 23:59

buna buna nu gluma

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca si mac